Най-приоритетни за шпиониране били също така Русия, Иран, Северна Корея и Китай

Седалищата на ООН и на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) са били ключови обекти на шпионаж за американските тайни служби. Според нови данни от поредните разкрития на бившия сътрудник на ЦРУ - Едуард Сноудън, Агенцията за национална сигурност на Съединените щати дори е успяла да получи достъп до вътрешните видеоконференции на ООН.

    
В публикация на авторитетния седмичник „Шпигел” пише, че през април Агенцията за национална сигурност разработила таблица на приоритетите за шпиониране - от най-високия, обозначен с единица, към най-ниския - с цифрата 5. Съответно били категоризирани ред държави и международни институции. Русия получила единица наред с Иран, Северна Корея и Китай, а Европейският съюз - тройка. В случая с Евросъюза вниманието било насочено главно към финансовата стабилност, търговските връзки и външната политика на общността. 


По данни на "Шпигел", технически служители на разузнаването успели да разбият мрежата на ООН и го съобщили в доклад по следния начин: "Потокът данни ни осигурява достъп до вътрешните виодеоконференции на ООН, ура".


Най-висок приоритет представлявала и потенциалната информация от седалището на МААЕ в австрийската столица. С единица са маркирани данните на Международната агенция, засягащи контрола над въоръженията.