Според Сергей Станишев резултатите от референдума са положителни

Тепърва ще анализираме сегашното състояние на "Белене", след това ще се вземе решение”, каза лидерът на БСП Сергей Станишев в студиото на „Актуално”. Според бившият премиер Министерството на икономиката и енергетиката и Българският енергиен холдинг могат да представят тази информация публично. Той категорично заяви, че референдумът за „Белене” е бил с положителен резултат за построяването на централата.

 

Съотношението беше 60% „за” и 40% „против”. Затова сега правителството ще направи своя анализ и ще го представи на обществото”, добави лидерът на БСП.

 

Станишев заяви също, че проектът е бил натоварен с изключителни негативи от предходното правителство. "Първо трябва да бъдат изяснени всички въпроси и да се подходи много прагматично към ситуацията. Същото важи и за седми блок на АЕЦ „Козлодуй”, допълни той. 

 

Белене” и 7-и блок на „Козлодуй”, както и много други важни проекти за България, не са били планирани, нито са правени разходи от бюджета за тях от правителството. Това беше една от лъжите и манипулациите, предложени от ГЕРБ”, допълни „червеният” лидер.

 

Целият разговор със Сергей Станишев може да видите ТУК.