Александър Томов разкри днес как ще бъде финансиран отборът през следващата година

Дългът на ЦСКА към държавата и в частност Националната агенция по приходите, който е в размер на около 7 милиона лева, ще бъде разсрочен за плащане в следващите три години. Това разкри днес Александър Томов след среща с ръководството на НАП, предаде Gong.bg.

 

Вече е изготвен план за погасяване. Всичко с НАП е договорено, имаме ясна стратегия как да погасим тези натрупани дългове. В момента, в който нещата с „Титан“ се изчистят, започваме работа по този план“, заяви Томов. "Марката ЦСКА също е заложена в НАП срещу над 2 милиона лева дълг. Имаме идея да я освободим, защото не е нормално да бъде като залог на държавата“, добави той.

 

Томов разкри и перата, по които ще се финансира ЦСКА през 2014-а година. Той заяви, че най-много средства трябва да влязат от продажбата на две емисии акции на ЦСКА. „Това е основното перо, от което очакваме приходи следващата година. Към този момент около 47 човека са внесли пари и са купили временни удостоверения за закупуване на акции, тъй като преди да се финализира окончателно сделката между нас и „Титан“, нямаме право да продаваме акции. Много хора, футболисти и кредитори на ЦСКА изразиха желание да се откажат от получаване на задълженията към тях, за сметка на предоставяне на акции на новия ЦСКА. Освен това, преговаряме и с нов генерален спонсор, от който също ще влязат достатъчно финанси“, каза Томов.

 

Той подчерта, че друго перо от финансирането на клуба ще са приходите от трансфери. „Ако си спомняте, през 2007-2008 година имахме над 10 милиона приходи от трансфери. Няма да крия, че след представянето на някои футболисти като Джаксън Менди, вече има реален интерес към него. Освен трансфери, очакваме приходи от реклами, телевизионни права, а и следващата седмица ще пуснем специална електронна система и електронна търговия за нашите привърженици“, завърши той.