Детските градини, училищата и болниците могат да поискат по-ранно включване на отоплението

„Топлофикация София” е в пълна готовност за работа в зимен режим. От дружеството съобщиха, че са приключили с подготовката за новия отоплителен сезон 2013-2014 година.


Включването на отоплението обаче има и законови изисквания – три последователни дни  средноденонощната температура да бъде под 12°C и да има прогноза за трайно застудяване на Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.


След пускането на отоплението абонатите са длъжни да отворят вентилите на радиаторите си на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.


Абонатите на дружеството трябва да проверят уредите за дялово разпределение и при угаснал дисплей да сигнализират на топлинния си счетоводител.


За онези, които искат да пуснат парното отопление по-рано от очакваното, трябва да представят в обслужващия ги район на „Топлофиация” заявление и подписано решение за по-ранното включване на отоплението от Общото събрание на етажната собственост.


Обичайно, детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата. За целта директорът изпраща писмено заявление в обслужващия топлорайон.