Зам.-министърът на финансите Людмила Елкова ще бъде зам.-управител на България в МВФ

Правителството определи вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева за управител за България в Черноморската банка за търговия и развитие. Заместник-управител ще бъде главният секретар на Министерския съвет Нина Ставрева. Решението идва след заседание на Министерския съвет.


Черноморската банка е независима международна институция с регионален характер с цел финансиране и насърчаване на регионални проекти от публичния и частния сектор и към поощряване на търговската дейност между страните учредителки.


Участието ни в тази регионална финансова институция дава възможност на България да влияе при определянето на регионалната политика и при вземането на решения от съществено значение за развитието на региона, съобщават от правителствената пресслужба.


Освен това Министерският съвет определи зам.-министъра на финансите Людмила Елкова за зам.-управител на България в МВФ. Тя ще бъде също ръководител на българската делегация в Международната банка за икономическо сътрудничество и член на Съвета на банката.