Те недоволстват срещу глобите, налагани им от българската автомобилна администрация

Безпрецедентна блокада на границата с Турция. Трети ден движението на товарни автомобили в двете посоки е преустановено заради протест от страна на турските превозвачи, които недоволстват срещу глобите, налагани им от българската автомобилна администрация. 


От днес освен "Капитан Андреево", за товарни автомобили е затворен и граничен пункт "Лесово".


На третия ден от спирането на движението на тирове, преди "Капитан Андреево" колоната надмина 20 километра и продължава да расте. За първи път товарните автомобили започнаха да се подреждат по магистрала „Марица” в района на отбивката за Гърция. Огромна част от шофьорите вече не издържат, а някои си тръгват, оставяйки камионите на опашката.


Заради огромните опашки от тирове, които на места са в две редици, движението по пътя е опасно. От полицията са изпратили патрули, които да помагат при нужда.


Границата е затворена от турска страна в знак на протест срещу контрола в България. Турските шофьори се оплакват, че ги проверяват и глобяват прекалено много. Те са категорични, че никъде другаде не е така.


Проблемите между България и Турция са отдавна. Според шофьорите всичко се дължи на бизнес интереси, а блокадата вече не се харесва и на турските водачи.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов