Националисти искат затваряне на зелената граница на България

В сряда от партия „Атака” излязоха на протест срещу действията на вътрешния министър Цветлин Йовчев по отношение на бежанската вълна. Сред протестиращите беше и депутатът от “Атака” Магдалена Ташева, която неотдавна нарече сирийските бежанци „сган”, “канибали” и “главорези”. 

 

На протеста Ташева обвини министър Йовчев, че е взел подкуп, за да отвори „широко вратите на България за тази ислямска напаст”. 

 

Според Ташева заплахите пред България са „екзистенциални”. 

 

Тук нахлува една джихадистка армия, която видяхме какво направи в Сирия. Става дума за Свободната сирийска армия, която тероризираше в Сирия селата, предимно християнските, избиваше хората”, заяви Ташева. Според нея няма откъде другаде да идват тези бежанци. Ташева обясни, че бежанците у нас идват от лагерите в Турция, където няма обикновени граждани, а джихадисти. 

 

От „Атака” настояват за затваряне на границите на България, за да бъде спрян бежанският поток. Според Махамад ал Бармауи от Асоциация „Свободна Сирия” само МВР може да каже какъв тип бежанци идват в България, защото те ги посрещат. 

 

„Може да отиде и да види дали са джихадисти, или жени и деца, бягащи от войната”, призова Махамад ал Бармауи. 

 

Според председателя на ВМРО Красимир Каракачанов е несериозно да се говори за канибализъм, но е факт, че на територията на Сирия има 20-30 хиляди ислямски фундаменталисти от цял свят, които са минали през Турция, които искат да свалят режима.

 

„Факт е, че има много запалени църкви и убити християни. Но да говориш за канибали е несериозно”, заяви Каракачанов. Според лидера на ВМРО бунтовниците срещу режима искат да наложат фундаменталистки режим, който ще бъде 10 пъти по-лош от сегашния. 

 

В България имало бежанци и от двата вида – такива, които бягат от войските на режима, но има и такива, които бягат от войските на бунтовниците. 

 

„Как си представяте в държава като Турция – тотално полицейска държава, която в момента е на военна нога, и чийто парламент упълномощи правителството, ако се наложи, да води война в Сирия, как си представяте в продължение на едни 1 200 км групи с хора да преминават необезпокоявано през цялата турска територия и да влизат на българска. Моята версия е, че този процес да се извеждат чужденците от турските лагери и да се насочват към българска територия е много добре организиран процес от турското правителство”, заяви Каракачанов.

 

Според него с това Турция цели дестабилизация на съседните региони. 

 

„Лагерите на ислямистите в Сирия се намират в Турция”, заяви Каракачанов. 

 

Същевременно лидерът на ВМРО цитира и данни от полицията, според които до момента няма сирийски гражданин, извършил престъпление на територията на България.

 

Каракачанов е за изграждане на стена по цялата зелена граница на България, за да не се преминава нелегално. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!