Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването му

Министерството на правосъдието не е уведомявано за освобождаването на българския гражданин Гълъбин Боевски. Нито е искано той да изтърпява наложеното му наказание в Бразилия на наша територия”. Това съобщиха от кабинета на вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова. Изявлението идва един час, след като спортистът бе забелязан на Летище София.


От правосъдното министерство не коментираха причините за предсрочното освобождаване на Боевски, информира БГНЕС. Оттам обясняват още, че не са длъжни да бъдат уведомявани за това.


От посолството на България в Бразилия се изказаха за завръщането на тежкоатлета в родината му с думите: „Ние можем да знаем, но нямаме право да даваме информация”.

 

Телефоните на Боевски, семейството му и българските му защитници са изключени. От Външно министерство потвърдиха за Новините, че Боевски е бил предсрочно освободен. Една от версиите е, че президентът с български корени Дилма Русеф го е помилвала.


Припомняме, че олимпийският шампион по вдигане на щанги Гълъбин Боевски беше задържан с 9 килограма кокаин на летището в бразилския град Сао Пауло. Наркотикът беше укрит в специално приготвени тайници в три куфара. След образувано дело срещу него, той бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор.