Върховният съд на страната решава въпроса в петък

В петък Върховният съд ще трябва да разгледа подадената жалба, според която организаторите на старта от Формула 1 все още не са изплатили дължимите данъци за провеждането на миналогодишното състезание.

 

Решението за това дали съдът ще спре провеждането на надпреварата трябва да бъде непосредствено след излагането на мотивите по съдебния иск. Любопитен е фактът, че заседанието ще се проведе по същото време, когато на пистата край Ню Делхи трябва да вървят първите две свободни тренировки преди неделния старт. 

 

Върховният съд на Индия има изключителни правомощия, като преди две години наложи запор на 25% от приходите от билети на организаторите, докато бъдат изчистени тогавашните им данъчни задължения.

 

"Готови сме да изпълним решението на съда, каквото и да е то", заяви официален говорител на компанията собственик на пистата. 

 

Неделното състезание може да реши окончателно титлата във Формула 1, защото лидерът във генералното класиране Себастиан Фетел има нужда единствено от място сред първите пет, за да се превърна в четирикратен световен шампион при най-бързите пилоти. 

 

Гран при на Индия дебютира в спорта през 2011 г., но нейното бъдеще остава несигурно след отпадането ѝ от календара за следващия сезон. Организаторите вече заявиха, че ще се борят за връщането си през 2015 г.