Шампионите победиха "Черноморец" /Одеса/ с 1:0

"Лудогорец" постигна трета поредна победа в груповата фаза на Лига Европа и продължава с невероятното си представяне в турнира досега. Българският шампион надделя много трудно с 1:0 при гостуването на "Черноморец" /Одеса/ и е само на малка крачка от класиране в следващата фаза.
 
Тимът на Стойчо Стоев трябваше да изстрада своя успех, след като в по-голямата част от двубоя, украинците имаха сериозно превъзходство и бяха изключително близо до попадение. 
 
Въпреки многобройните шансове пред направилия отличен мач Владислав Стоянов "Лудогорец" стигна до победата благодарение на Христо Златински. Българският национал се разписа от пряк свободен удар в 45-ата минута след много груба грешка на вратаря на домакините Дмитрий Безотошний. 
 
Отборът от Разград продължава да е убедителен лидер в групата с 9 точки и без нито един допуснат гол. В другата среща "Динамо" /Загреб/ и "ПСВ Айндховен" направиха 0:0 и така при успех срещу "Черноморец" в следващия кръг, "Лудогорец" ще се класира за елиминациите в турнира. 
 
Временно класиране в групата:
 
1. "Лудогорец" (Бъл)         3 0 0 6:0 9
2.  "ПСВ Айндховен" (Хол)         1 1 1 2:2 4
3. "Черноморец" (Одеса, Укр) 1 0 2 2:4 3
4. "Динамо" (Загреб, Хър) 0 1 2 1:5 1