„Черно море” пък успя да спечели „морското дерби” с „Черноморец” с 2:0

„Лудогорец” Разград победи с 5:1 „Любимец” в последния мач от 14-ия кръг на „А” група, и отново се изравни по точки с „Литекс” на върха в класирането.

 

Тимът от Разград нямаше проблеми и натисна още от първата минута, като само гредите и късмета опазиха вратата на „Любимец” в първия половин час от мача. Въпреки доминацията обаче, момчетата на Стойчо Стоев не успяха да отбележат гол преди почивката, но се развихриха веднага след нея. В 48-та минута Ернандес откри за разградчаните. Само три минути по-късно влезлият като резерва Роман Безяк стреля технично за 2:0, а в 56-та минута отново той направи 3:0.

 

Резервата Орлин Орлинов успя да вкара почетно попадение за Любимец в 80-та минута. Роман Безяк обаче още не бе казал последната си дума, и наниза още два гола в 84-та и 88-та минути.

 

В същото време „Черно море” спечели „морското дерби” срещу „Черноморец” след попадения на Симеон Райков и Бакари. „Литекс” не срещна трудности при гостуването си на „Нефтохимик” Бургас и също победи с 2:0, а „Локомотив” Пловдив постигна същия резултат у дома срещу „Пирин” Гоце Делчев.