Първата ни ракета в тениса стигна трети кръг в Париж, среща Дел Потро

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава с отличното си представяне в последните седмици. Първата ни ракета победи Фабио Фонини и се класира за третия кръг на турнира "Мастърс" от сериите 1000 в Париж.

 

Димитров се наложи във втория кръг с 2:1 сета (6:3, 5:7, 6:2). По този начин той си взе реванш за тежката загуба в Сидни от същия тенисист преди няколко месеца. В мача имаше общо 14 пробива.

 

Следващият противник на българина е аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро, който надделя над Марин Чилич в труден мач. До момента двамата са се срещали единствено на 1/2-финалите в Ротердам по-рано през сезона, като Дел Потро тогава стигна до успеха с 6:4, 6:4.

 

Срещу Фонини българинът започна колебливо и италианецът стигна до пробив още в първия гейм на мача, но Гришо върна пробива още при следващия сервис на италианеца и така се стигна до равенство 1:1. Гришо затвърди пробива и поведе с 2:1 в сета, но при следващия си сервис гейм италианецът го проби и така българинът изоставаше с 2:3 и пасив от пробив.

 

Това обаче не сломи Димитров и той върна на момента пробива, след което го затвърди, за да стигне до аванс от 4:3. Нашето момче достигна до третия си пробив в сета и поведе с 5:3, а след това успя да си вземе подаването на нула и спечели първия сет.

 

Вторият сет започна прекрасно за Димитров, който стигна до пробив за 1:0 гейма аванс. След това нашето момче го затвърди, макар и доста трудно, тъй като италианецът имаше шанс да върне пробива.

 

Преднината на българина във втория сет стана 2:0, но Фонини се върна в мача, като си взе подаването и проби на нула. Така равенството на корта стана 2:2 в геймовете. Димитров обаче проби в ключовия седми гейм за 4:3, но последва спад в играта на нашето момче, като Фонини не само върна пробива, но си и взе подаването и поведе с 5:4.

 

При 6:5 италианецът отново стигна до пробив и така спечели втория сет. Третият сет стартира равностойно, но Гришо достигна до пробив за 2:1 гейма аванс, след което спечели подаването си на нула и затвърди пробива, като по този начин увеличи преднината на 3:1 гейма.

 

Последва нов пробив за нашето момче и аванс от 4:1, но Фонини се стегна и върна един от пробивите, за да намали изоставането си на 2:4. Гришата от своя страна веднага си върна двата пробива аванс, като стигна до нов пробив и 5:2, както и сервис гейм за взимане на мача. Той не сгреши в ключовия си гейм и така спечели срещата.