Наш екип се срещна с бъдещите майки, които проституират

Бременна проститутка от Бургас напусна болницата, въпреки че беше приета за раждане. Кани се да роди вкъщи или на пейка в градинката, в която приема клиенти. Така както е направила нейна „колежка” преди време. 


В градинката в района на старата поща в Бургас откриваме редовните й посетители, сред които няколко бременни жени. Всички наоколо знаят, че бъдещите майки проституират. 28-годишната Лилия има вече няколко деца, част от тях починали. Повечето от клиенти.


20-годишната Стефка е бременна в петия месец, но отново е на работа. Другите от компанията са възмутени, че мъжът й я кара да проституира.


В същото време към компанията се присъединява Мария. Въпреки че е в деветия месец, колегите от градинката разказват, че е била с клиент на близкия строеж. По нейни думи обаче той се уплашил от това, че е бременна и избягал.


Самата Мария изчезнала преди дни от родилно отделение в Бургаската болница с абокат на ръката. Постъпила там заради силни болки. На приятелите си обяснила,че си тръгнала от болницата, след като сънувала починалия си съпруг, който й казал да се маха оттам. На нас обаче разказа друго – миришело й лошо.


Мария чака седмо дете. Това няма да е първото раждане на бебе на пейките в тази градинка. Лилия призна през екипа ни, че 2011 г. родила на една от пейките там.


АГ-специалисти обясняват, че няма начин, по който да принудят тези жени да посещават медицински прегледи или да постъпят за раждане в болницата.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова