Тимът от Разград с минимален аванс преди реванша

Лудогорец победи с 2:1 Берое в първи осминафинален мач за Купата на България. Двубоят в Разград бе изключително нервен, изпъстрен с много нарушения и протести на гостите от Стара Загора за отсъжданията на арбитъра Александър Костадинов. 

Лудогорец обърна трудно развоя на срещата в своя полза, след като носителят на Купата на България поведе с гол на Иво Иванов в 21-та минута. 
Попадението бе зачетено, секунди по-късно отменено по неясни причини, а в крайна сметка след секунди на колебание между главния съдия и помощника му, решението бе в полза на Берое. В продължението на първата част, домакините успяха да изравнят с удар с глава на Козмин Моци, а на почивката Петър Хубчев бе отстранен от резервната скамейка на Берое заради оспорване на съдийско решение. 

В началото на второто полувреме се стигна отново до напрежение на терена, този път след много грубо влизане на Моци срещу Георги Андонов заради което румънският бранител бе санкциониран с жълт картон. В 60-та минута, Лудогорец осъществи пълен обрат с хубав удар на Михаил Александров, а до края на двубоя тимът на Стойчо Стоев доминираше и имаше още няколко добри възможности да увеличи аванса си.

Берое пък доигра мача с 10 човека, след като Пламен Крумов получи директен червен картон в 75-та минута за нарушение срещу Христо Златински. Реваншът е в неделя от 18 часа в Стара Загора.