"Синият” клуб нападна остро футболната централа

Ръководството на Левски нападна остро Българския футболен съюз /БФС/. Повод за атаката е решението да не бъде наказан ЦСКА, който не пусна Ивайло Чочев в младежкия национален отбор.Халфът на "червените" бе един от тримата играчи, на които не бе позоволено да се явят на лагер сбор преди мачовете с Дания и Словения. 

Със закъснение от една седмица, БФС сезира спортно-техническата комисия /СТК/ по случая, а вчера дисциплинарната глоби с 10 000 лева Берое, заради това, че старозарорският клуб отзова Иван Горанов, часове преди решителния мач със скандинавския тим. 

Изненадващо обаче, ЦСКА и Лудогорец, които не позволиха на Ивайлo Чочев и Георги Терзиев да вземат участие в европейската квалификация, не са глобени. Официалното обяснение по случая бе, че селекционерът Михаил Мадански е дал своето съгласие за това. 

По информация на Нова Телевизия  обаче, той не е разрешавал подобно нещо, нито пък се е подписвал под документа изпратен от футболната ни централа, въпреки че името му фигурира там.

Абсурдната ситуация се допълва и от пълното несъответствие по темата със срока на изпращане на повиквателните на играчите. Според становището на СТК от вчера, БФС е спазил необходимото изискване от 15 дни преди мач, но от централата наскоро сами признаха, че повиквателните не са изпратени навреме.  

Реакцията на Левски не закъсня и днес в специална декларация, „сините” изразиха възмущението си от факта, че ЦСКА не е наказан заради Чочев. Полузащитникът взе участие във „вечното дерби” за Купата на България и по тази причина от Герена поискаха официално да бъде наложена служебна загуба с 0:3 на съперника им от стадион „Българска армия”

 „Няма обаче да се примирим със задкулисието, двойните стандарти и нарушаване на основните принципи на играта футбол, особено когато това се случва във вреда на клуба ни. За това и ще отстояваме до край позицията си в този конкретен случай”, се казва в становището на Левски по случая.