„Баварците” постигнаха 10-а поредна победа в Шампионската лига

Българският национал Георги Миланов не успя да помогне на своя тим ЦСКА Москва при домакинската загуба с 3:1 срещу настоящия европейски шампион „Байерн” Мюнхен. „Баварците” бяха по-класният отбор на „Арена Химки”, а головете бяха дело на Робен, Гьотце и Мюлер от дузпа. За московския отбор точен бе Кейсуке Хонда, също от бялата точка.

 

С тази победа „Байерн” станаха първия отбор в историята на Шампионската лига, който постига 10 поредни победи. ЦСКА се прости с теоретичните си надежди за класиране в елиминационната фаза на турнира, след като в другия двубой от група „D” „Манчестър Сити” победи „Виктория” Пилзен с 4:2 и си гарантира място след 1/8-финалистите. 

 

Градският съперник на „Сити” – „Манчестър Юнайтед”, също си осигури място в следващата фаза след убедителна победа с 5:0 като гост на „Байер” Леверкузен. Головете за „червените дяволи” реализираха Антонио Валенсия, Джони Еванс, Крис Смолинг и Луиш Нани, а Емир Спахич си отбеляза автогол. „Шахтьор” Донецк пък излезе на второ място в групата след победа с 4:0 срещу „Реал” Сосиедад. Испанците със сигурност напускат евротурнирите, след като спечелиха едва една точка от петте си мача до момента, а „Байер” и „Шахтьор” ще се борят за заветното второ място.

 

„Реал” Мадрид доказа, че липсата на звездата Кристиано Роналдо не се отрази на тима и също постигна убедителен успех с 4:1 срещу „Галатасарай”, независимо че остана с човек по-малко на терена в самото начало на двубоя, след като Серхио Рамос си изкара червен картон още в 26-ата минута. Бейл, Арбелоа, Ди Мария и Иско вкараха за „белия балет”, а Юмит Бюлют отбеляза почетното попадение за играчите на Роберто Манчини. „Ювентус” от своя страна постигна първа победа в групата – с 3:1 срещу „Копенхаген”. 

 

В група „С” ПСЖ също си осигури участие в следващата фаза с победа у дома срещу „Олимпиакос” с 2:1, а в другия двубой „Бенфика” надигра „Андерлехт” с 3:2 като гост.