Българският шампион победи отново ПСВ Айндховен с 2:0

"Лудогорец" продължава да се представя по великолепен начин в Лига Европа. Българският шампион победи отново с 2:0 ПСВ Айндховен, но този път като домакин и спечели по безапелационен начин първото място в групата, оставяйки далече зад гърба си останалите три отбора.
 
Тимът от Разград изигра поредния си силен мач и надигра по категоричен начин считания предварително за фаворит в групата ПСВ, за който Станислав Манолев отново не взе участие. Голямата звезда в мача на стадион "Васил Левски" бе нападателя Роман Безяк.
 
Словенският нападател откри резултата в 38-та минута, а малко след почивката, изкара втори жълт картон на защитника Джефри Брума. С човек повече на терена, "Лудогорец" продължи доминацията и в 79-ата минута, Безяк отбеляза втория си гол в мача.
 
По този начин, отборът на Стойчо Стоев вече има 13 точки от 5 изиграни мача, в които постигна четири победи и едно равенство при голова разлика 9:1. Първото място, по всяка вероятност ще осигури на "Лудогорец" по-лек съперник на жребия за 1/16-финалите.
 
ПСВ остава на втора позиция, но вече с равни точки с Черноморец /Одеса/, който победи Динамо /Загреб/ с 2:1. В пряк спор в последния кръг, двата тима ще определят в Холандия кой ще продължи в следващата фаза. "Лудогорец" гостува на Динамо.