Тимът на Георги Иванов победи "сините" с 2:1

Черно море надделя като домакин срещу Левски с 2:1 и върна напрежението при съперника си, който в последния кръг разгроми претендента за титлата Литекс с 4:1. Варненци изграха много силен мач и след победите срещу Лудогорец и ЦСКА, стигнаха до пореден домакински успех срещу тим в челото на класирането.

Тимът на Георги Иванов бе по-активен през първото полувреме. Чудесно изградена атака в 41-та минута, завърши с техничен удар на капитана Георги Илиев и аванс в резултата за Черно море. Малко преди това се стигна до изключително куриозна ситуация. Главният съдия Христо Ристосков отсъди дузпа за домакините, която обаче бе правилно отменена след консултация с асистента му зад вратата на Левски.

След почивката, Черно море продължи да доминира и в 61-та минута, Бакари се разписа с глава и наказа неразчетеното излизане на вратаря Пламен Илиев. Домакините бяха близо и до трето попадение, преди Левски изненадващо да се върне в мача в 77-та минута. 

Центриране на Нуно Пинто се отби в гредатата, Китанов не се ориентира достатъчно добре, а Ларсен Туре отбеляза гол на празна врата. Интригата в срещата се увеличи още повече само три минути по-късно, когато Александър Александров получи втори жълт картон и така варненци останаха в намален състав.

До края на двубоя, "сините" потърсиха изравняване, но първо удар на Пламен Димов с глава бе избит от Китанов, а след нов корнер, Станислав Ангелов също имаше възможност да донесе една точка на тима.

С победата, Черно море запази напълно реални шансове да се класира в първата седмица в "А" група. Отборът вече има 30 точки в актива си и е на дистанция на само една от Левски, който е пети преди изиграването на останалите двубои от 19-я кръг.