Тежките атмосферни условия затрудниха футболистите на двата отбора

Двубоят от 22-ия кръг на А група между отборите на „Литекс” и ЦСКА завърши при нулево равенство. Ниските температури на стадиона в Ловеч явно се отразиха и на играчите, които разочароваха феновете по трибуните с много плах футбол и малко голови опасности пред двете врати.

 

„Оранжевите” трябваше да доиграят мача и с човек по-малко заради контузията на Антон Недялков, който напусна терена на носилка след като вече бяха извършени трите смени.

 

Старши-треньорът на ЦСКА определи резултатът като реален, с оглед показаното от двата отбора на терена, а футболистът на „Литекс” Симеон Славчев сподели пред Gong.bg, че двата отбора нямало да си вкарат гол до Нова година с тази игра.

 

Теренът бе в много лошо състояние с оглед тежките атмосферни условия. В началото на срещата „Литекс” изглеждаше по-сигурен в играта си. Джордан и Васил Божиков стреляха към противниковата врата, но и в двата случая пропуснаха.

 

След почивката ЦСКА бе по-активен, но отново не се стигна до по-сериозна опасност пред вратата, пазена от Евгени Александров.

 

С равенството ЦСКА временно се изкачи на четвърто място с точка преднина пред „Ботев” Пловдив, който има 38 в своя актив и утре посреща „Берое”. „Литекс” пък се изравни по точки с лидера „Лудогорец”, като и двата тима имат по 47.