Стана ясно кои са класиралите се за осминафиналите в турнира

Отборът на „Базел” загуби с 0:2 гостуването си на „Шалке” от група Е на Шампионската лига и по този начин отпадна от надпреварата и ще продължи участието си в Лига Европа. За сметка на това немците се класираха за осминафиналите на турнира.

 

Иван Иванов се оказа големият грешник в състава на швейцарците, след като бе изгонен в 31-ата минута с директен червен картон след нарушение срещу Адам Салай. Головете за „Шалке” реализираха младокът Юлиян Дракслер и Жоел Матип.

 

Другият класирал се тим от групата е „Челси”, който надигра „Стяуа” Букурещ с 1:0. Голът бе дело на Демба Ба.

 

В „групата на смъртта” отборите на „Борусия” Дортмунд и „Арсенал” успяха да се класират за следващия етап, след изключително интересен последен кръг – „артилеристите” загубиха с 2:0 срещу „Наполи” а миналогодишните финалисти успяха да вземат победата в самия край на мача срещу „Олимпик” Марсилия.

 

Така първите три отбора завършиха групата с по 12 точки, но „Наполи” имат по-лоши показатели в директните двубои помежду им.

 

Останалите резултати:

 

„Атлетико” Мадрид – „Порто” 2:0

 

„Аустрия” Виена – „Зенит” Санкт Петербург 4:1

 

„Барселона” – „Селтик” 6:1

 

„Милан” – „Аякс” 0:0

 

Отборите, които се класират за осминафиналната фаза в Шампионската лига са:

 

„Манчестър Юнайтед”, „Байер” Леверкузен, „Реал” Мадрид, „Галатасарай”, ПСЖ, „Олимпиакос”, „Байерн” Мюнхен, „Манчестър Сити”, „Челси”, „Шалке”, „Борусия” Дортмунд, „Арсенал”, „Атлетико” Мадрид, „Зенит”, „Барселона” и „Милан”.