Крилото на "Манчестър Юнайтед" не смята да се оправдава и извинява

Крилото на "Манчестър Юнайтед" Ашли Йънг няма никакво намерение да се оправдава относно твърденията, че често симулира и твърди, че съдиите са тези, които трябва да преценяват какво се случва в ситуациите.

 

Футболистът предизвика сериозни обвинения към себе си след мача с Кристъл Палас в началото на сезона, а и в други мачове често се обсъжда дали пада на земята твърде лесно и опитва да заблуди реферите.

 

Той призна, че е говорил със Сър Алекс Фъргюсън, а и с Дейвид Мойс по въпроса, но не смята да променя стила си на игра.

 

„С предишния мениджър, а и с настоящия също, обсъдихме ситуацията, но разговорите ще си останат между нас. Няма да коментирам твърденията за репутацията ми. Всеки има право на мнение, но в крайна сметка съдиите са тези, които взимат решенията и за мен това е най-важното“, заяви Йънг.

 

„Спомням си, че срещу Палас получих жълт картон, а след това спечелих дузпа. Срещу Сосиедад бе отсъдена друга дузпа. Работата на реферите не е лека, но в ситуациите според мен те бяха прави и те са тези, които носят отговорност и преценяват какво се случва“, добави футболистът, който през този сезон играе твърде малко, може би и заради обвиненията, че симулира.

 

„Нормално е да съм разочарован, след като съм на терена по-малко от очакваното. Ще се опитам да променя нещата и ако го направя, тогава ще имам шанс да бъда в отбора за световното първенство“, каза още 28-годишният Йънг.