Кличко трябва да защити световната купа или да я оваканти, заяви Кубрат Пулев

 „Дори и малка България, дори и с минималните изяви, които можем да имаме, въпреки всичко успяваме да побеждаваме и най-добрите в света. При всички положения не е лесно, но няма невъзможни неща”. Това заяви боксьорът Кубрат Пулев на летище София, след като защити интернационалната си титла на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория, побеждавайки Джоуи Ейбeл с технически нокаут в четвъртия рунд.

 

Въпреки че боксьорът от САЩ е известен като типичен нокаутьор с играта си с обратен гард, Пулев успя да свали съперника си нокдаун в третия рунд и само гонга помогна на Ейбел да продължи мача. 


 
„В първия рунд имаше решаващи моменти, не можах да хвана дистанцията. Това се дължеше и на това, че последната седмица не можах да намеря спаринг партньор”, заяви Пулев.

 

Срещата с боксьора от Минесота беше много неочаквана, след като Кубрат имаше само седмица, за да се подготви за мача. До двубоя се стигна, след като Шърман Уилямс – Танка се контузи.

 

„Така е! В големия бокс ги има и тези мръсни игри. Шърман Уилямс се е контузил, но може и да не е. Това за мен не беше добре, имах съвсем различни спаринг партньори, съвсем различна подготовка”, заяви боксьорът. 

 

С победата си Пулев записа 19-ия си успех на професионалния ринг. В този мач Кубрат бе заложил интернационалната си титла и правото на мач с Владимир Кличко. 

 

„В негов интерес е да не играе с мен, а с по-слаби. Но има правила, които не може да избяга. Кличко трябва да защити световната титла в срок от една година или да я оваканти”, обясни Пулев.