Победителят очаква на осминафиналите "Динамо" Киев или "Валенсия"

Лудогорец нямаше късмет при жребия за елиминационната фаза в Лига Европа. Българският шампион ще има за съперник Лацио на 1/16-финалите в Лига Европа, а ако преодолее този съперник, ще се изправи срещу Динамо Киев или Валенсия на 1/8-финалите в турнира. 
 
 
През този сезон, Лудогорец се представя по впечатляващ начин и постигна осем победи в евротурнирите, подобрявайки рекорда на Левски от седем успеха. В груповата фаза на Лига Европа, тимът на Стойчо Стоев завърши на първо място, оставяйки далеч зад гърба си Черноморец /Одеса/, ПСВ Айндховен и Динамо /Загреб/. 
 
Лацио е двукратен шампион на Италия, а единствените успехи на римския клуб извън Апенините, са свързани със спечелването на КНК и Суперкупата на Европа през 1999-а година. През миналия сезон, тимът на Владимир Петкович, завърши на седмо място в серия "А", а през този се представя колебливо и е на осма позиция във временното класиране.
 
 
Мачовете от 1/16-финалите за Лига Европа ще се играят на 20 и 27 февруари, като Лудогорец ще бъде домакин в срещата реванш.