Бившият помощник на АВБ получи договор за година и половина

Тим Шърууд е новият мениджър на Тотнъм, потвърди клубът в официалния си сайт. Доскорошният помощник на Андре Вилаш-Боаш е получил договор за година и половина, т.е. до лятото на 2015-а.

Както е известно Шърууд замени първоначално временно португалеца и през миналата седмица води отбора в две срещи – загуба от Уест Хям за Купата на Лигата и победа над Саутхемптън в първенството.

Той заяви, че иска да остане на поста за постоянно и сега това вече е факт. „След раздялата с Андре Вилаш-Боаш клубът може да обяви, че Тим Шърууд е назначен за главен треньор с контракт до края на сезон 2014-2015“ пише в сайта на Шпорите.

„С голяма неохота решихме да направим треньорска промяна по средата на сезона, но преценихме, че това е в интересите на клуба. Имаме страхотен отбор, който има нужда от главен треньор, който да извлече най-доброто от играчите и да им помогне да завършат силно сезона. Вярваме, че Тим има качествата и уменията да поведе отбора напред“ заяви президентът Даниел Леви.

Помощници на Шърууд ще бъдат Щефан Фройнд, Крис Рамзи и Лес Фърдинанд. Следващият мач на Тотнъм е в четвъртък у дома срещу Уест Бромич.