Мярката е опит да се спаси финансово резиденцията

Чужди туристи опитва да привлече резиденция "Бояна", като за целта е листната в глобалните резервационни системи в интернет, съобщава вестник "24 часа".

 

Мярката е опит да се спаси финансово резиденцията, която за първите седем месеца на годината имаше едва 189 хил. лв. приходи при над 1,1 млн. лв. разходи. В борбата с частните хотели резиденцията допуска и домашни любимци в стаите.

 

Последната резервация на чужденец в "Бояна" е от 15 декември 2013 г. Отзивите на туристите обаче са, че общите помещения като ресторантите и лобитата са пусти и студени.

 

Резиденцията е отворена за български граждани от 2006 г.

 

Телефонни измамници започнаха трескаво да изпират престъпните си пари чрез търговия на коледни елхи, гирлянди и снежанки, съобщава вестник „Монитор”.

 

Тази година повечето от обитателите на прочутите с този вид престъпления горнооряховски квартали „Гарата” и „Калтинец” мръзнат по коледните сергии, установи проверка на „Монитор“. За да не будят съмнение обаче, официално фирмите, чрез които се извършва търговията на стоките, се водят на имената на техни роднини, чиито съдебни и криминални досиета са чисти.

 

Ало-измамнички пък започнаха масово да плащат осигуровки, за да се опитат да си осветлят част от доходите, изкарани с лъжа по телефона. Новата тенденция била забелязана от бдителни данъчни, които проверяват доходите на далавераджийките. Само през тази година данъчни инспектори са ревизирали десетина фамилии, които си изкарват прехраната с бизнеса „ало-ало”.

 

Повече от печата гледайте във видеото!