„Ако няма силно ляво, не може да има силно дясно”, коментира още лидерът на ГЕРБ

„Единственият възможен коалиционен партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок. Не с всичко там сме съгласни, но с тях може да се разговаря, те са ни най-естествен партньор”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на младежка среща в Силистра и подчерта, че партията му няма никакви допирни точки със сегашните управляващи.


Според него БСП и ДПС умишлено бавели приемането на новия Изборен кодекс. „Считаме, че умишлено БСП и ДПС мотаеха парламента, съответно да направят нов закон, или да променят стария, ако не им харесва. Вече мина и януари. Мая Манолова говореше, че ще го правят. Те умишлено не го правят. Освен това аз считам, че старият беше добър. Новият закон ще се прави още година. А ако се направят поправки, могат да се направят в рамките на месец. Те затова сега почват – дали нов, дали стар, какво да правят. Целта им е да дойде октомври догодина. Това е целта им – отлагат във времето”, категоричен бе Борисов, цитиран от агенция "Фокус".


Запитан каква според него ще бъде съдбата на Станишев и Първанов и като цяло на лявото пространство у нас, лидерът на ГЕРБ отговори: „Пожелавам им тотален неуспех, да се разширяват все повече, да се обиждат все повече помежду си. Дотук свършва иронията ми. Ако няма силно ляво, не може да има силно дясно”.