Всички те искат да приличат на най-добрия ни тенисист

Успехите на Григор Димитров отдавна са мотивация за младите тенис надежди в Хасково. Всички те искат да приличат на най-добрия ни тенисист и посрещат добрите новини с голяма радост.

 

На пръв поглед днешният ден на тенис кортовете в Хасково не се различава по нищо от останалите. Десетки надежди на спорта тренират при бащата на Григор Димитров, който не иска да говори за успехите на сина си преди края на турнира. За младите тенисисти обаче постиженията на Гришо са много важни.

 

„Той е страхотен. Много голям успех постигна и всички ние се гордеем с него, още повече, че е от Хасково и ни е много като за пример. Той е най-големия тенисист”, каза Възкресия Вълева.

 

За да се постигат такива успехи, са нужни и талант, и много упоритост. И въпреки че сега условията на кортовете са много по-добри от преди, тренировките минават по същия начин като тогава.

 

„Трябва да си много упорит, трябва да имаш цели, да искаш да ги постигнеш. Трябва да си уверен в себе си и да си постоянен, трябва постоянство”, каза Станислав Андонов.

 

За тенис надеждите на Хасково успехите на Григор Димитров са най-голямата мотивация и всички те искат да приличат на него.

 

Репортер: Димитър Иванов