Трикратният шампион бе сломен след 5-сетова битка

Новак Джокович приключи участието си на Australian Open, след като Станислас Вавринка го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

 

Ноле и Вавринка изиграха мач, достоен за финал, но в крайна сметка победител в епичната битка излезе швейцарецът. С това Вавринка спря победната серия от 25 поредни победи на Джокович в Мелбърн и така сърбинът остана само на една от победа от рекорда на Андре Агаси, който имаше серия от 26 поредни победи на Откритото първенство на Австралия.

 

Вавринка игра отново с Джокович и на четвъртфинала миналата година, но тогава, въпреки че играха отново, се стигна до пет сета, не успя да пребори сърбина. 

 

С победата си Вавринка си осигури среща с Томаш Бердих на полуфиналите, след като чехът победи испанеца Давид Ферер с 6:1, 6:4, 2:6, 6:4. 

 

Мачът между Ноле и Вавринка продължи близо четири часа, но при 5:5 в петия сет, двубоят беше спрян заради дъжд. Много скоро обаче срещата бе подновена и двамата тенисисти довършиха битката, като в последния гейм на петия сет Ноле направи две поредни непредизвикани грешки, с което подари мача на Вавринка.