От полицията в Бургас са убедени, че крадците ще бъдат заловени

Крадци вилнеят в хотели по Южното Черноморие. Зимата е сезонът, в който базите са безлюдни и оставени почти без надзор. Преди седмица бе обрана почивната база „Чавдар” в Обзор, като крадците задигнали 58 телевизора на стойност над 20 000 лева.

 

Поредният обран хотел е "Грамада" в Слънчев бряг. Бандитите разбили ключалките на 10 стаи и отмъкнали всичко, което могат. 


От стаите на първия етаж крадците отмъкнали 12 алуминиеви врати заедно с касите, още толкова водомери и 24 смесителни батерии за баня. Апашите са успели да отнесат и десет мивки, след като майсторски ги изкъртили от баните. Откраднали и част от електрическото оборудване.


Крадците работили месеци наред необезпокоявани, тъй като се оказва, че базата само носи името хотел "Грамада". Още през 2001-ва година стаите били разпродадени и според хора, които откриваме в района, собствениците са близо 450 души.


Обраните стаи са собственост на банка, която ги взела заради лош кредит от мъж от Сливен.
Стълбищата и коридорите на бившия хотел са достойни в тях да бъде сниман психотрилър. Мръсотия, тъмнина, фекалии... В тъмното откриваме собственик на една от стаите. Дошъл преди дни да я нагледа.


Част от собствениците са поставили СОТ. Други пък се споразумели и са си обособили коридори, за да не бъдат разбити стаите им през зимата. От кражби през зимата се оплакват и собственици на големи хотели.


Сигналът за кражбата в сградата е подаден от служител на банката. От полицията обясниха, че заради масовите ремонти на хотели през зимата им е трудно да контролират достъпа на хора и камиони.  


От полицията в Бургас са убедени, че крадците ще бъдат заловени, тъй като и преди крадено хотелско оборудване е било открито да се продава на занижени цени на собственици на хотели в другия край на региона.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова