Знаем какви ще са опорните точки за новата окупация, коментира драматургът

Не можеш да съставиш стабилно правителство, ако не си победител в изборите, защото всички след това остават с впечатление, че някаква далавера се е нагласила задкулисно и особено активните хора остават с впечатление, че са измамени. Това каза в предаването „На Светло” Христо Бойчев, бивш кандидат-президент, който, на шега или наистина, преди години щеше да стане държавен глава. Системата го препъна, но не го уби – затова днес може да отговаря на дяволски въпроси, като „Защо става все по-трудно да си българин в България”

 

Бойчев коментира започналата тази нощ нова окупация на Софийския университет. По думите му това са нестихващи недоволства и протести. „Знаем как ще се развие, какви ще бъдат реакциите, опорните точки, виждаме го в Украйна, видяхме и в Турция как се работи с такива протести”, коментира най-играният зад граница български драматург .

 

В разговор с Люба Кулезич, Бойчев коментира още промените в Закона за вероизповеданията, които дават право на Главното мюфтийство да си върне всички имоти, които е имало по времето на Османската империя.

 

Целия разговор с драматурга можете да проследите във видеото.