Подкрепата на Линичук и Карпоносов се е оказала решаваща, твърди бившата шампионка

Не знам как пробихме руската мафия във фигурното пързаляне. Може би сме били много по-добри от тях за да ни оценят. Давам си много ясна сметка какво ни липсваше преди да успеем да спечелим – това са треньорите Линичук и Карпоносов. Ние нищо не променихме. Те ни вдъхната увереност, те ни казаха „Вие можете, вие сте най-добрите, покажете го”. Всичко останало го имахме, но ни липсваше увереност”, каза в специално интервю за „ДикOFF” бившият световен шампион Албена Денкова.

 

Не се сещам често за титлите. Като че ли вече са ми отшумели емоциите. При мен нещата може да идват късно, но важното е, че идват. Има хора, които чакат цял живот и не получават това, което може би са заслужили”, каза бившата шампионка.

 

Денкова призна, че е много щастлива, че е станала майка. „Винаги съм обичала децата, но преди като че ли бях концентрирана много повече върху спортната си кариера. Мислех, че ако имам дете, това ще ме възпрепятства по някакъв начин”, споделя тя. „Много ми е писнало да пътувам постоянно. Искам да остана някъде за по-дълго време. Най-много искам да съм си вкъщи”, добави бившата състезателка по фигурно пързаляне.

 

Вижте цялото интервю с Албена Денкова във видеото.