Какви са причините, обясни председателят на федерацията

Националите Георги Иванов и Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) ще представят България на Световното първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе от 7 до 9 март в Сопот, Полша. 


Иванов тръгва за шампионата на планетата на 28 февруари в 16:20 ч. От София той ще лети за Берлин, където ще участва в силния международен турнир на 1 март. В Сопот българският състезател ще е на 3 март и ще продължи там подготовката си за световното. Радослава Мавродиева тръгва за Сопот на 5 март


"Теоретично на това световно първенство България можеше да бъде представена от 6 атлети, защото толкова бяха покрили нормативите. Ивет Лалова обаче се готви директно за летния сезон и да дублира евротитлата си на 100 м в Цюрих. Другите трима с нормативи, които не участват са Виктор Нинов, Златозар Атанасов и Мирела Демирева. Те са контузени и пропускат целия зимен сезон. Така останаха само Георги Иванов и Радослава Мавродиева, които ще ни представят на световното в Сопот", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.