„Баварците” отстраниха Арсенал след 1:1 в Мюнхен, а „дюшекчийте разнищиха Милан с 4:1

Отборите на Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид са първите участници в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Това стана ясно след изиграването на срещите-реванш от 1/8-финалите съответно срещу Арсенал и Милан.

 

Немският шампион и настоящ носител на трофея в най-престижният турнир на Стария континент завърши наравно 1:1 срещу английския клуби след победата с 2:0 в Лондон си осигури място в следващата фаза.

 

Треньорът Хосеп Гуардиола остави на пейката Жером Боатенг, а на негово място заигра дефанзивният полузащитник Хави Мартинес. На вратата традиционно започна Нойер, а защитната четворка допълниха капитанът Филип Лам, Данте и Давид Алаба. В предни позиции за Байерн действаха Швайнщайгер, Алкантара, Рибери, Робен, Гьотце и Манджукич.

 

На вратата на Арсенал застана Лукаш Фабиански, на мястото на титулярният страж на „артилеристите” Войчех Шченсни, който беше изгонен в първата среща. Останалите футболисти в титулярната единадесеторка на Арсен Венгер бяха Саня, Мертезакер, Кошчиелни, Вермаелен, Артета, Йозил, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Подолски и Жиру.

 

Бастиян Швайнщайгер откри резултата за „баварците” в 55-ата минута, но само две минути по-късно Лукас Подолски изравни.

 

В другия мач, изигран във вторник вечер, Атлетико Мадрид отстрани италианския гранд Милан след нова категорична победа, този път с 4:1 на стадион „Висенте Калдерон”.

 

В истински голов трилър, „дюшекчийте” не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. Два гола за испанския тим реализира Диего Коща в 3-ата и 85-ата минута, а Арда Туран и Раул Гарсия добавиха по едно попадение в 40-ата и 71-ата. Почетното попадение за „росонерите” отбеляза Кака в 27-ата минута.

 

Испанците спечелиха и първия двубой на „Сан Сиро“ с 1:0, но това не им попречи да излязат в познат атакуващ състав. Съставът на Атлетико в мача бе: Куртоа, Хуанфран, Годин, Миранда, Филипе Луис, Марио Суарес, Коке, Габи, Арда Туран, Раул Гарсия и Диего Коща.

 

Милан от своя страна подходи по-дефанзивно, което се оказа грешен ход на треньора Кларънс Зеедорф. В стартовата единадесеторка имаше цели трима опорни халфа – Есиен, Де Йонг и Поли. Освен тях в защита стартираха Абате, Рами, Бонера и Емануелсон, на врата беше ветеранът Абиати, а в предни позиции „росонерите” разчитаха на Кака, Таарабт и Балотели.

 

Така след изиграването на реваншите от 1/8-финалите на турнира, Атлетико Мадрид и Байерн ще очакват своите съперници в жребия за 1/4-финалите, който ще се проведе на 21 март.