Досегашният председател бе освободен от поста, но не и от отговорност

С множество скандали, пререкания и обвинения беше белязано днешното извънредно отченто-изборно Общо събрание на Българския колоездачен съюз (БКС). Сбирката бе предизвикана по искане на повече от 20 клуба, от 42 членуващи в спорната организация. 

Така наречената опозиция, която пожела смяна на досегашния председател Петър Бончев и ръководения от него Управителен съвет даде само 2 години шанс за работа. Заявилите се за промяна обвиниха Бончев и екипа му, че вместо да реши проблемите, той ги е направил още по-сериозни. 

По време на дискусията за финансовия отчет за 2012 г. се чуха дори обвинения, че досешният председател оставя дълг в размер на почти половин милион лева. Последва гласуване. С него Бончев бе освободен от поста, който заемаше, но не и отговорността за натрупаните задължения. За некоректно управление говори и преседателят на Контролния съвет на БКС Пламен Димитров.

След разгорелите се страсти събранието прие кандидатурите за нов председател. Последователно за поста бяха номинирани Евгени Димитров, доц. Иван Колев и досегашният ръководител Петър Бончев. Бе прието провеждането на тайно гласуване, при което се стигна до два тура. При първия отпадна доц. Иван Колев, а при вторият най-много гласове получи Евгени Димитров. 19 от делегатите гласуваха за него, докато 16 бяха за досегашният Петър Бончев.