Училището в Лясковец вече отвори врати

Екип на "Здравей, България” отиде в СОУ "Максим Райкович” в Лясковец, което стана повод за петъчната трагедия в Лясковец. Там се срещна с директора на училището Николай Кожухаров и група ученици.

 

Кожухаров обясни, че в града вече е спокойно, училището е отворило врати и децата вече са в час. Предстои всички класни ръководители да говорят с учениците по набелязани проблеми. Ще има срещи и с училищния психолог.

 

Ученици потвърдиха, че не са виждали Петко Петков да излиза от вкъщи и са ставали свидетели на неговите заплахи, че ще стреля по тях. Едно от момчетата пък разказа, че в края на февруари Петков е хвърлял буркани по децата

 

Какво е отключило агресията на Петко Петков?Учениците искат да се издигне паметник на загиналия полицай Емил Шарков. Те са на мнение, че гражданите трябва да му се отблагодарят по някакъв начин.

 

Екип на Нова телевизия се срещна с негов близък приятел, който го познава от детските му години. Кирил Илиев е бивш офицер от Българската армия, а сега е кмет на врачанското село Бели Извор. Споменът му е болезнен, защото се запознал с Емил, още когато той е тръгнал на училище. Професията била детската му мечта.