Отново неясноти около финансирането на спортните обекти в България

Депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров обяви, че ще внесе питане в Народното събрание за липсата на държавни средства за стадион „Пловдив”. По думите му за „Зимния дворец” в София се отпускат 35 милиона лева, а ремонтът на стадиона в Пловдив не струва повече от 10 млн. лева.

 

„Отпускат се пари за спортни обекти в Гоце Делчев и Плевен, а в същото време за спортния град Пловдив няма средства”, заяви Димитров пред Дарик радио. Съобщава се, че неговото искане е подкрепено от всички депутати от Пловдив и района.

 

Кметът на Пловдив Иван Тотев също смята, че реконструкцията на стадион „Пловдив” е немислима без държавна намеса. 

 

„Стадион „Пловдив” е прекалено голяма хапка за Община Пловдив”, каза кметът. Градоначалникът заяви, че в момента приоритет е довършването на многофункционалната спортна зала „Колодрума”.

 

За Нова ТВ запознати с изграждането на новата зала в Пловдив заявиха, че последният транш от държавното финансиране на обекта не е преведен. Става въпрос за 12 млн. лева, одобрени с постановление на Министерския съвет. Обяснение от правителството за наложилото се забавяне няма. Очакваше се новата многофункционална зала да бъде открита през тази година, като имаше надежди в нея да се проведе и третото издание на Турнира на шампионките, за да може Цветана Пиронкова да играе в голямата тенис надпревара пред публиката в родния си град.

 

Междувременно от Дарик радио съобщават, че повече от половин година Министерството на младежта и спорта не отговаря на тяхно официално запитване с искане за становище по въпроса за реконструкцията на стадион „Пловдив”. От Дарик подчертават, че въпреки неколкократни обещания позицията на спортното министерство относно този спортен обект засега остава неясна.