Канарчетата победиха с 2:0

Ботев /Пд/ победи с 2:0 Левски в четвъртфинален мач от турнира за Купата на България. В първия мач в София, "канарчетата" загубиха с 1:3 и заради отбелязания гол на чужд терен, елиминираха своя съперник.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което имаха по едно добро положение за отбелязване на гол. Пет минути след началото на втората част, Ботев поведе чрез Луис Педро, който замени Мариан Огнянов на почивката. Секунди по-късно, холандецът пропусна да се разпише отново, но вторият гол все пак бе факт в 72-та минута, когато хубава атака на домакините бе завършена успешно от Феребори Доре. 

До края на срещата, Левски не успя да стигне до добра възможност да отбележи гол, а две попадения на отбора през втората част, бяха правилно отмненени заради засади на Рафаел Бастос. 

Въпреки успеха на Ботев, тимът може да остане без старши треньора си Станимир Стоилов, който се очаква да подаде оставка заради недоволството на феновете. По-рано днес, собственикът на клуба Цветан Василев бе категоричен, че Мъри ще запази поста си независимо от развоя на мача в Коматево. 

Ситуацията в Левски също продължава да бъде неясна, след като отборът все още няма спортен директор, а Националният клуб на привържениците на "сините" официално поиска президентът Тодор Батков да напусне клуба. Заради отпадането от турнира за Купата на България, "сините" ще останат без трофей  в сезона, в който навършват 100 години.