Антони Здравков и Станимир Стоилов подадоха оставка

Левски и Ботев /Пд/ останаха без треньори след днешния мач помежду си за Купата на България. Сините отпаднаха от турнира след загуба с 0:2, а заради поражението Антони Здравков напусна своя пост.

"Останах разочарован, да използвам тази по-мека дума, но не от действията на управлението. Ситуацията, в която се намирам, стана твърде сложна. Ще говоря с г-н Батков по телефона и ще му кажа, че с хора, които не показват футболните си качества, аз не мога да работя и си тръгвам", заяви разочарованият Здравков. 

Далеч по-очаквано с поста си се разделя и Станимир Стоилов. Наставникът на пловдивчани разкри, че днес сутринта е депозирал своята оставка. 

"Създаде се напрежение в отбора, не желая да бъда причина и фактор, този прекрасен отбор на Ботев да играе под напрежение. Вече веднъж в живота си видях как се разваля един отбор, не желая да го видя отново", сподели Мъри.  


По-рано днес, на извънредно общо събрание, бяха освободени двама от членовете на съвета на Ботев - Марин Бакалов и Емил Тиберов. Председателят на съвета на директорите Юли Попов също e освободен от пост си.