По този начин клубът планира да увеличи капитала си до близо 9 милиона лева

От утре ЦСКА ще се превърне в първия български футболен клуб, чиито акции ще се търгуват на фондовата борса. Клубът пуска в продажба 3 милиона акции с надеждата да се включат и инвеститори, и запалянковци. Има ли интерес и какви са очакванията на ръководството на клуба провери екип на "Новините на Нова”.

 

За да се купят акции е нужна помощта на финансов посредник.

"На практика да подпишеш договор с инвестиционен посредник не се различава почти по нищо от това да подпишеш договор с банка. Договор с такъв посредник не поражда никакви задължения за клиентите”, обясни инвестиционният посредник Елица Иванова.

 

С пускането на акции на борсата ЦСКА планира да увеличи капитала на клуба до близо 9 милиона лева. Ако борсовото начинание на червените се окаже печеливш ход, изниква въпросът как ще бъдат инвестирани парите? Отговорът идва от президента на клуба Александър Томов.

 

"Ще развием детско-юношеската школа и ще покрием задължения към държавата. С помощта на феновете ще успеем”, на мнение е Томов. 

 

Това е оптимистичният вариант. Засега обаче сметките на червения отбор остават на червено. Големите футболни отбори отдавна продават свои акции на борсата. Дали тези на ЦСКА ще се котират добре - предстои да разберем. 

 

Репортер: Юлиян Лазаров