Президентът на "сините" спира заплатите на футболистите

Собственикът на Левски Тодор Батков обяви в Спортно шоу "Гонг", че спира плащането на заплатите на футболистите от първия отбор, докато те не покажат резултати на терена.
 
 
"Има още 11 мача на истина и най-вече на честта – на Левски, на Гунди, на публиката. Играчите трябва да докажат, че са мъже. От тях ще се прецени кои ще останат след края на сезона. Който се раздава и умира на терена, след това ще получат заплата. Който не му изнася, да отива при Баждеков да си взима грошовете и да върви по дяволите“, заяви Батков. 
 
 
Той бе категоричен, че няма намерение да продава клуба, въпреки натиска от страна на фенове и политици. 
 
 
"Да обичаш Левски, е да вярваш в свободата, в справедливостта. Нека тези хора, фенове, да си помислят дали да дадем Левски на политиците и задкулисието. Аз съм сигурен, че Левски има фенове и привърженици. Те са различни. Цена на Левски не мога да кажа, защото не се продава, но на мен това удоволствие за тези години ми стрива 41 милиона лева. Около 22-23 милиона са официално финансиране, което аз и мои фирми са предоставили на клуба. Всичко има в клуба - одит. Аз не взимам от Левски, аз давам на Левски", допълни президентът на "сините". 
 
 
"Аз не мога да бъда ликвидатор на Левски. Ако исках да бъда такъв, можех да бъда през март 2004, когато бе ситуацията с Майкъл Чорни. Тогава можех да се изявя като такъв, да си взема чантичката и да си остана анонимник. След това бе 2009-а година, когато имахме неуспешно представяне в Европа и в първенството“, допълни още Батков.