Движението на магистралата в посока София е отклонено

Две верижни катастрофи прекъснаха движението на автомагистрала "Тракия" рано тази сутрин. Първата катастрофа е станала в 6:30 часа тази сутрин в района на с. Трилистник. Катастрофата е станала и в двете посоки, като общо са се ударили 21 автомобила. Двама са загинали, а ранените са 15. 

 

Причини за катастрофите в двете посоки са гъста мъгла в района, високата скорост и неспазването на дистанция.

 

В района на 135-и километър, близо до пътен възел Войдиново, в посока София - Бургас са се ударили осем превозни средства, сред които и камиони. Двама са загинали - мъж и жена, пътували в два различни автомобила. Загиналият мъж е пътувал сам, а колата му се блъска в близкия камион, като буквално бива премазана от гумите му. Той умира на място.

 

Втората жертва е жена, пътувала с мъжа и детето си. Тя се е возила на седалката до шофьора. Детето също е пострадало при инцидента, а мъжът й е с охлузвания. 

 

Пожарната и Пътна полиция разчистват мястото на катастрофата. Очаква се до час движението и в двете посоки да бъде пуснато.

 

От Центъра за спешна медицинска помощ заявиха за Нова телевизия, че осем от ранените са откарани с линейки в близките лечебни заведения в Пловдив. Има и други пострадали, но те са извозени с частни автомобили към болниците в града.

 

В катастрофата в посока София са се ударили 13 автомобила. 

 

До приключване на огледите на двете местопроизшествия е затруднено движението и в двете посоки на автомагистралата. От Пътна полиция уточняват, че в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив.

 

Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители.

 

Разкази на очевидци гледайте във видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев