Градоначалникът критикува МВР за информационното затъмнение около случая

Кметът на община Поморие Иван Алексиев критикува полицията за липсата на достатъчно информация по случая с изчезналата дъщеря на местен бизнесмен. Момичето бе открито мъртво в таванско помещение в кооперацията, където се намира и домът на семейството му.

 

„Излишно се вся едно напрежение, един стрес сред жителите и гостите. Трябваше да има малко повече информация по случая, за да бъдат хората по-спокойни”, коментира Алексиев информационното затъмнение по време на издирването на осемгодишното момиче в четвъртък и петък. По думите на градоначалника инцидентът се е отразил на спокойствието в курортния град.

 

„Органите на местната власт и разследващите органи трябва да сме в една по-добра връзка, по-добро взаимодействие. Не мисля, че всяка една институция трябва да работи сама за себе си”, каза още кметът.

 

Задържаната във връзка с убийството жена с инициали А.Г. не е от Поморие, отбеляза пред нова ТВ  Алексиев. По непотвърдени данни тя е държала таванското помещение над дома на семейство Тодорови, където беше намерено тялото на Алекс.  

 

По-рано бе съобщено, че по случая са били задържани още две жени. Тази информация не бе потвърдена.

 

Повече по темата ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова