Щурмът в хотела може да е подплашил убиеца, смята бивш главен секретар на МВР

Престъпления като трагедията в Поморие са едни от най-трудните за разследване, коментира в „Събуди се” Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР. Той обясни, че практиката обикновено е до изясняване на случващото се, до откриването на изчезналото дете в случая, да не се дава информация на медиите.

 

„Мисля обаче, че в момента запазването на мълчание не е добър знак по ред причини. Жителите на Поморие са много възбудени, децата в училището познават убитото дете. Предстои туристически сезон. Всичко това тревожи местните хора и информацията трябва да се подаде, колкото е възможно по-бързо, стига да не пречи на разследването по-нататък”, коментира Радулов.

 

По негово мнение в подобни случаи целта на отвличането е или изплащане на откуп или отмъщение.

 

"Световните светила в криминалистиката препоръчват акцентът в усилията на органите на реда да бъде откриването на детето и чак след това издирването на извършителя. Предполага се дори полицията да не прави явни, очебийни действия, като показната акция в местен хотел при издирването на малката Александра", обясни Радулов, според който е напълно възможно щурмът да е подплашил човека, който я е отвлякъл и той да я е убил.

 

Целия разговор с бившия главен секретар на МВР можете да проследите във видеото.