Психолог прецени, че няма нужда от полицейски щурм в къщата

Районът около къщата на 40-годишния Васил Митков, който се барикадира в дома си в село Черниче, продължава да е отцепен от служителите на реда. Пред дома на Митков в момента има цивилни полицаи, които го наблюдаваха през цялата нощ.

 

След разговор с психолог беше решено, че няма нужда полицията да нахлува в сградата, за да го изведе принудително. В къщата Васил е сам, а семейството му е прекарало нощта при роднини.

 

Отхвърлена беше информацията, че мъжът е посягал на своя баща. В петък възрастният човек бе отведен в спешния център в Симитли.

 

Въпреки, че полицаите не потвърдиха съобщенията, че Митков е емоционално нестабилен, съседите му са на друго мнение. Те твърдят, че Васил редовно е нанасял побой над баща си. Последната разправия била вчера следобед.

 

Преди две години Васил изчезнал за около седмица. Твърди се, че е бил отвлечен, въпреки че това не е потвърдено официално. Когато се прибрал в дома си обаче развил страхова невроза и се затворил в себе си. Сеседите разказват, че не спял по цели нощи, а постоянно гледал през прозорците какво се случва навън.

 

Повече за случая ще научите от видеото.

 

Репортер: Катя Николова