Осем автомобила са замесени в инцидентите

Две верижни катастрофи предизвикаха задръстване на магистрала „Тракия” в посока Пловдив. Осем автомобила са  замесени в инцидента.

 

Опашката на магистралата е дълга близо 7 км, а трите ленти са пълни с автомобили, информира БГНЕС. Колоната все пак се предвижва, но бавно.  

 

Двата пътни инцидента са станали в района на 62-я и 69-я километър. Ремонт на виадукта в района на 67-я километър вкарва движението само в едното платно. В този участък на магистралата вали дъжд, а пътната настилка е мокра и хлъзгава. Тежкотоварните автомобили се отбиват и спират.

 

С цел облекчаване на движението и преодоляване на задръстването по АМ "Тракия" при километър 67, в посока Пловдив, от Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчаха обходен маршрут по път I-8 през пътен възел "Ихтиман".

 

От пресцентъра на МВР съобщиха, че трафикът по всички автомагистрали е интензивен. 12-километрова опашка се е образувала на автомагистрала "Хемус". Полицейски патрули има на изходите на София.

 

Три тежки катастрофи са станали до момента в страната. Мъж и дете пострадаха при удар между лек и товарен автомобил на пътя София – Варна. Водачът на леката кола и возещо се в нея дете са откарани в болница. Инцидентът затрудни движението в района на севлиевското село Петко Славейково.