Инцидентът е станал между Благоевград и Сандански

На Велика Събота четирима загинаха при зверска катастрофа край Сандански. След челен удар на пътя смъртта си намериха две момчета и две момичета, на възраст между 25 и 28 години.

 

Катастрофата е станала тази сутрин близо до ЖП прелеза край Сандански. На мокър път, лек автомобил с четирима пътници, пътуващ за Сандански поднася, завърта се и се удря челно в насрещнодвижещ се джип.


След удара леката кола се удря и в крайпътната мантинела и се преобръща извън платното.
На място загиват пътуващите в лекия автомобил - братя на 25 и 28 години от Петрич и техните приятелки на по 26 години от село Яворница.


Четиримата са пътували към Петрич за празниците. Състоянието на шофьора от другата кола е стабилно и няма опасност за живота му.

 

При друг тежък инцидент тази нощ загина шофьор на лека кола, която се подпали след удар с турски тир. Катастрофата стана на пътя между Казанлък и Стара Загора.

 

25 души са били ранени в 19 тежки пътни инцидента през изминалото денонощие, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти.

 

На Велика събота продължава голямото празнично пътуване у нас. От КАТ съветват: карайте внимателно. За да се осигури повече безопасност, по пътищата и патрулите са повече.

 

Подробности очаквайте в централната емисия новини от 19 часа.