МВР очаква засилен трафик в края на празниците

Осем души са загинали в 21 тежки произшествия на пътя през изминалото денонощие. 30 души са били ранени в резултат на катастрофите, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, предаде БГНЕС. Двама от пострадалите са с опасност за живота.

 

Междувременно от МВР предупредиха, че очакват постепенно засилване на трафика към София и големите градове в края на празниците. Основният автомобилен поток ще натовари автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Люлин". Активно ще бъде движението през пропускателните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево".

 

Контролът по главните пътища и възловите места в страната е засилен, а от вътрешното министерство уверяват, че е създадена организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.

 

От "Пътна полиция" напомнят на водачите да шофират внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

 

Ремонти и серия от пътни инциденти затрудниха голямото пътуване в първите дни на Великденските празници. Огромни задръствания се образуваха на магистралите „Тракия” и „Хемус”. За проблемите допринесе и дъждовното време.