Според него днес няма да се стигне до големи задръствания

„Тези ремонти са необходими и трябва да се случат, но те трябва да станат много бързо, а не един виадукт да се прави една година, както се случва в момента. Започва и летния сезон и магистрала „Тракия” ще бъде много натоварена”, заяви в „Здравей, България” Алекси Стратиев, бивш началник на „Пътна полиция”.

 

Той даде пример с Германия, където когато магистралата се ремонтира и движението се извършва само в едното платно, лентите се редуцират на четири – две по две срещуположни ленти. „У нас това не се прави, защото едно от притесненията на колегите от пътната инфраструктура е, че аварийната лента не е създадена да изтърпи такова натоварване, но практиката показва, че това се случва без проблеми”, каза Стратиев.

 

На въпрос и ще се получат ли тези задръствания и днес, когато хората ще се прибират след празничните дни, Стратиев отговори, че е сигурен, че няма да има такива задръствания, защото от Агенция „Пътна инфраструктура” предвиждат организация, която да осигури по-голяма пропусквателност към София и другите големи градове. „Времето днес ще е хубаво, а не като в петък - дъждовно”, допълни още експертът.

 

Той призова шофьорите са карат разумно и заяви, че в събота, преди Възкресение, на пътя са загинали осем души. 

 

Целия разговор гледайте във видеото.