Досега в паяците работеха 45 пътни полицаи, а след освобождаването им - само с шестима

Да паркираш, където си пожелаеш и то без последици. Такава опасност има след като стана ясно, че катаджиите слизат от паяците в София.


Решението е на Центъра за градска мобилност и екипите по репатриране ще разчитат единствено на себе си. По томета работи Живко Константинов.

Още по темата


Досега в паяците работеха 45 пътни полицаи. Освобождаването им било с цел оптимизация  и намаляване на разходите на Центъра за градска мобилност.


Няколкото дни работим само с 6 полицая и средно дневно се репатрират 55 автомобила. Досега с катаджиите по 120 автомобила на ден при 45 полицая. Сметнете голямата разлика!”, обяснява Румяна Милева – директор на Дирекция „Паркиране и мобилност”.


Според шофьорите липсата на катаджии ще доведе до хаос.


Отстранените полицаи вече са преназначени в районните управления в София. Никой няма да остане на улицата, увериха ни от СДВР. Вместо тях, патрули с по двама общински полицаи ще следят за нарушители.


„Към момента работим с 6 полицая до набиране на сформиране на групи от 20 души! Те са по-маневрени!”, твърди Румяна Милова.


Тепърва ще става ясно дали новият начин на работа ще е ефективен и ще успеят ли общинските полицаи да покрият всички части на столицата.


Повече по темата гледайте във видеото.