Парламентът трябва да приеме няколко важни закона до оставката на кабинета

„Предполагам, че консултативният съвет на парламентарно-представените партии ще вземе важни решения за бъдещето на парламента”. Това заяви на влизане в сградата на законодателния орган заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов.

 

Имамов очаква днес да се появи дата за предсрочните избори. Партиите трябва да обсъдят възможностите за гласуване в периода 28 септември - 12 октомври.

 

От БСП изпратиха покани за участие в консултациите на останалите парламентарни партии. Хората на Станишев декларираха, че искат избори незабавно и държат това да стане през септември.

 

И ГЕРБ обявиха, че ще вземат участие в консултациите, въпреки че по-рано лидерът им категорично се беше отказал от всякакъв диалог. Очаква се днес Бойко Борисов да предложи датата на предсрочните парламентарни избори да бъде не по-късно от 15 септември.

 

Няколко важни закона, за които България може да понесе санкции от ЕС, трябва да бъдат приети до оставката на правителството, каза в ефира на Нова ТВ Алиосман Имамов. „Това са Законът за защита на потребителите, Законът за растенията, Законът за подземните богатства, по които текат наказателни процедури срещу България”, поясни той.

 

„Технически Народното събрание може да продължи да работи още един месец”, уточни заместник-председателят на парламента.